Celebrities Influences

Zoals we allemaal doen, scrollen we eindeloos door Instagram, Facebook of Pinterest voor nutteloze zaken of we zijn op zoek naar de celeb images. Wat dragen zij vandaag? Wat is hun style? Of je het nu leuk vind of niet, het zijn wel degene die vooral de trendsetters zijn. Nu kan Louis Vuitton, Dolce and Gabanna of bijvoorbeeld Off-White wel hun prachtige collectie wegzetten, pas wanneer one of the famous influences het draagt, durven wij er ook een gokje op te wagen. Komt dit omdat wij amper nog creativiteit bezitten, geen eigen identiteit durven te hebben of we het allemaal net iets too much vinden, waardoor we opvallen en daarom liever saai op save spelen?

What about GRLFRND-demin een jong nieuw merk, die afgelopen jaar zeer gepromoot is bij top models. Wat een hele goede zet van hun was. Social media is tenslotte de reclame waar je het van moet hebben deze tijd en als de top celebrities het dan nog voor je dragen is het helemaal gesneden koek om je merk op de markt te zetten. Nu vind ik de eigen identiteit van GRLFRND-demin echt fantastische en zeer kenbaar met hun modellen en de bloemen borduursels. Ik koppel deze bloem nog steeds standvastig aan de identiteit van Dolce and Gabanna, maarja we hebben ze afgelopen jaar letterlijk overal gezien, toch wil ik even stilstaan bij deze hype en mijn credits aan Dolce and Gabanna geven. Terug naar GRLFRND-demin, erg kenbaar en ontzettend geliefd op social media en bij de beroemdheden, betekend dit dat wij ook als kip zonder kop dit jeans merk gaan dragen? Ik ben er een voorstander van, because I love it, maar dit is wel weer zo’n typische voorbeeld wat social media met de creatiefloze maatschappij doet.

Een jas trek je aan omdat je naar buiten gaat, of als het wat frisser is toch? Eigenlijk geldt die regel niet meer en is een jas al lang opgenomen bij de complete outfit. Het is een accessoires van je look. Zo hebben we afgelopen zomer in overvloed de bomberjacks gezien en het mag nu ook allemaal wat langer, nou ja wat langer het mag gerust tot je enkels. Je hebt dus ontzettend veel keuze in alle soorten en maten. Je styled het helemaal af bij je outfit. Om helemaal een statement te maken dragen we onze mantels à la shoulder robing. In de jaren 50 en 60 al erg populair en ook zien we het veel bij Gigi Hadid, Kylie Minogue, Cara Delevingne en Melanie Trump. De Nederlanders zijn er nog wat voorzichtig mee en begint het nu pas weer een beetje te groeien. Wie we voor Nederland dan de ware trendsetter voor het fenomeen shoulder robing mogen noemen is onze eigen Koningin Maxima. Ze draagt vrijwel al haar mantels op deze wijze en eerlijk is eerlijk niet alleen omdat het onze koningin is, maar je jas dragen à la shoulder robing straalt toch wel erg veel klasse en status uit op een positieve manier.

Wat nog meer tot een letterlijk sieraad is geroeid, is de bril. We dragen nu niet alleen meer een bril omdat je slecht kunt zien, nee een kaal montuur is al helemaal trendy, maar ook de zonnebril is niet meer wat het was. Een zonnebril dragen omdat het praktische is tegen de zon, Go Away!, je draagt een zonnebril als sieraad. Zo nu ook weer maakt het je outfit af. Terwijl de maatschappij dit dan nog wel een beetje raar vindt om je zonnebril op te zetten wanneer de zon niet extreem schijnt, is dit bij de celebrities al vanzelfsprekend.

Nu is de streetstyle allemaal wat nonchalanter, athleisure en oversized, something what I absolutely adore, maar lieve mensen dit betekend dus niet dat je je joggingpak uit de kast kunt trekken en gaan. Nee dan heb je deze trend absoluut verkeerd geïnterpreteerd.

Ook al halen we dus heel veel inspiratie (en soms kopiegedrag) van de celebs, laten we onze eigen identiteit niet vergeten en draag wat je wilt on a fashionable way!!! Cheers to that Bitches!!

-x0x0- Amy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s