Superfoods, Healthy, Biologisch, Onooo NOT again

DC Models staat bekend zoals jullie weten om, even kort door de bocht gezegd, ‘zijn grote assortiment’. Dik, dun, jong, volwassen, donker of blank noem het maar op. Ik denk dat jullie het wel met me eens zijn dat als je modellenwerk doet dat dan sporten en gezonde voeding automatisch bij je levensstijl hoort. Niet alleen voor de slanke modellen die hun lijntje moeten behouden, maar ook voor de plus size modellen die dan wel maatje 44 hebben, het vel moet toch strak om het lijf blijven. En dan heb ik het hier alleen nog maar over het uiterlijke plaatje, daarbij krijg je juist van sporten en gezonde voeding meer energie en dat is vaak wel nodig met de lange dagen die je maakt.

Je ontkomt er niet meer aan, deze tijd word je doodgegooid met de woorden als superfoods, healthy, biologisch en low sugar. Ja het is een langdurige hype en ik doe er maar al te graag aan mee op mijn manier. Ik ben niet iemand die 5 u per dag in de sportschool te vinden is en laat ook zeker niet graag mijn glas wijn staan, maar ik ben wel zeer oplettend op wat ik eet en wat er nu eigenlijk naar binnen gaat. Ook in de sportschool ben ik niet extreem fan van de apparaten. Voor cardio wel, maar laat mij vervolgens maar met behulp van gewichtjes, springtouwen, balansboorden en oefeningen de aap spelen op een matje.

img_1020

 

Sinds ik een paar jaar geleden begonnen ben bij DC Models ben ik mij ook meer gaan verdiepen in voeding. Bizar en schrikwekkend wat er allemaal is toegevoegd aan producten en wat de voedingswaarde zijn. Mijn ogen werden dan ook vaak groter als ik op het etiket zag hoeveel calorieën het product bevatte. Nu heeft ieder een ander dieet nodig, elk lichaam is tenslotte anders, maar een ding is zeker we moeten genoeg en regelmatig eten om de motor te laten draaien en ons verteringsstelsel te laten werken. Dat betekent dat we naast het ontbijt, de lunch en ons avondmaal ook wat tussendoortjes moeten nemen. Dan heb ik het niet over een goed gevulde koek van de supermarkt of een zak chips, nee ik zou dan gaan voor groente met humus, 1 stuk fruit ( let op 1 stuk fruit per dag, want ook hier zitten veel suikers in verstopt ) of een van mijn tussendoortjes hieronder. Gemaakt met pure producten en geen toegevoegde suikers. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Jummie, love it!

 

CRANBERRY HAVERREPEN

6176654208_img_1311

Ingrediënten voor 8 stuks

150 gr havermout

50 gr hazelnoten

50 gr cranberries

100 gr ontpitte dadels

30 gr honing

50 ml water

20 gr kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de dadels fijn in een keukenmachine met het water en de cranberries. Hak de noten en meng het samen met de havermout, dadels en cranberries in een kom. Verwarm de honing en de kokosolie kort en voeg dit bij de rest in de kom. Meng de massa goed door elkaar. Verdeel het mengsel in de overschaal ( met bakpapier ) en druk het goed aan. Bak de cranberry haverrepen in 30 minuten af. Laat het iets afkoelen en snij de vorm in repen. En voila smakelijk!

6176654208_img_1267 6176654208_img_1296

 

 

AMANDEL – CRANBERRY CHOCOLADE

6176654208_img_1320

Ingrediënten voor een reep

50 gr kokosolie

3 flinke eetlepels rauwe cacaopoeder

80 gr ontpitte dadels

50 gr amandelen

30 gr cranberries

30 ml amandelmelk

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Wanneer de kokosolie gesmolten is voeg je de cacao en de amandelmelk er doorheen en roer het tot een glad mengsel. Doe het gladde mengsel in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Zorg ervoor dat het helemaal fijngemalen is. Schep het mengsel op een stuk bakpapier en verspreid het naar gewenste dikte. Voeg de amandelen en cranberries toe als topping. Vouw het dicht en leg de reep in de vriezer. Bewaar na elk stukje de reep weer in de vriezer. – forget love, I’d rather fall in chocolate! –

6176654208_img_1247 6176654208_img_1282

 

 

ZOETE AARDAPPEL CHIPS

6176654208_img_1324

Ingrediënten voor 1 portie

3 zoete aardappels

15 ml vinegar

zeezout

Verwarm de over voor op 140 graden. Was de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van 2 mm. Doe ze in een kom en besprenkel ze met de vinegar. Laat het 10 minuten intrekken. Verdeel de aardappels op de bakplaat zonder bakpapier en strooi er wat zeezout overheen ( let op zorg dat de zoete aardappel schijfjes niet op elkaar liggen, zo worden ze niet knapperig ). Bak ze 20 minuten, keer de zoete aardappel om en bestrooi ze nog wat met zeezout. Bak ze vervolgens weer 20 minuten.

– A taste of the good life –

-xoxo- Amy

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s